tiistai 22. kesäkuuta 2010

Naania

Leivoinpa tänään ensimmäiset naan-leipäni. Rupes tekemään mieli naan-leipää, tiesin kyllä ettei niistä tulisi ihan alkuperäisten veroisia, mutta yrittänyttä ei laiteta! 


Harmi kun en ottanut taikinasta kuvaa. Se oli niiin extra pehmeetä leivottavaa! Mikäköhän siitä teki niin sellaisen silkkisen pehmeän? Jogurtti? Luomu vehnäjauho? No, enivei, tässä on resepti, jonka mukaan tein. 

Intialainen naan-leipä


  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl öljyä
Voiteluun:
  • 1 dl sulatettua voita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 tl valkosipulisuolaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Sekoita kosteat ainekset keskenään ja lisää seos kuiviin aineksiin.
Sekoita taikina kulhossa voimakkaasti alustaen.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jatka voimallista alustamista hyvin sitkon aikaansaamiseksi.
Jaa taikina paloiksi ja pyörittele ne palloiksi.
Anna taikinapallojen levähtää leivinliinalla peitettyinä 10 min.
Litistä taikina kaulimella tai piirakkapulikalla ajellen ohuiksi, soikeiksi leiviksi.
Anna leipien levähtää leivinpaperilla peitetyllä pellillä 5 min.
Paista 250-asteisessa uunissa n. 5 min. tai kunnes pinta saa väriä.
Hyvin alustetut leipäset paistuvat ilmatäytteisiksi palloiksi.
Sulata voi ja lisää joukkoon mausteet.
Sivele kuumat leivät voiseoksella, pinoa ja peitä ne leivinpaperilla tai liinalla. 


Tämä resepti löytyi ihan googlettamalla täältä: http://www.keittotaito.com/intialainen_naan-leipa.html


Itse en laittanut (löytänyt mistään) valkosipulisuolaa vaan valkosipulimurskaa. Vehnäjauhot oli luomua ja maustamaton jogurtti oli sitä Bulgarian jogurttia. Voitavoita ei ollut, joten käytin ihan laktoositonta Oivariinia. 



Mulla on ihana keittiöpyyhe. Sain sen tädiltäni (joka on graafikko!) lahjaksi. Tykkään eniten lahjoista, jotka on itse tehty, joissa on mietitty vastaanottajaa (tietenkin). Siten ihmiset antaa osan itseään toiselle, se on jotenkin ihana ajatus. 


Ja sitten lopputulos! 

Tadaa! 



Se ainakin näyttää naanille, eikö? Maku ei ollut ihan yhtä pehmeä ja semmonen, suussa sulava. Mutta ihan ok. Voitelu kyllä kruunasi naanin. 




Valkosipulimurkaa ja voilla päällystetty naan leipä, mmmm..... 

2 kommenttia: